Pàgines

divendres, 26 d’abril del 2013

Caminada del port de Vidre al riu Montlleó.Benafigos. L'Alt Maestrat

 Caminada pel terme de Benafigos, del Port de Vidre fins al riu Montlleó. Benafigos. L'Alt Maestrat

 El dia 23 d'abril vàrem fer una caminada pel terme de Benafigos, vàrem iniciar el nostre recorregut al Port de Vidre on es separen els termes de Vistabella del Maestrat i Benafigos. Vàrem anar entre sabinars i vàrem trobar empedrats ben endreçats, així com els llavadors i els masos de l'Albí. 
L'entrada espectacular de Benafigos amb el seu luxós empedrat, vàrem veure els oms  de la plaça, únics supervivents del fong assassí.
Vàrem dinar un bon àpat al Portellàs amb el caliu de la gent de la terra i la cuina de muntanya, després de dinar vàrem iniciar la marxa cap al riu Montlleó, el camí era ple de fonts d'aigua clara i freda, trovàrem el mas d'Escrig, ara abandonat, vàrem arribar a l'ermita de l'Ortisella, on vàrem veure l'antic om , com estàtua de fusta vernissada. Finalment vàrem fer el camí fins la llera del riu Montlleó.
El Montlleó estava ara amb la panxa blanca al vent, ens mostrava aquella trista ratlla imaginària que havien creat per separar els pobles germans. Aquella ratlla blanca que unia els dos pobles històrics  de l'Alt Maestrat, Culla i Benafigos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada