Pàgines

divendres, 24 d’octubre del 2014

Monestir de la Murta.Alzira.Ribera Alta.

Monestir de la Murta.Alzira.Ribera Alta.
 Monestir de la Murta

Arcades interiors del monestir
 En mig d'aquella vall de boscúria i cingles,  com un niu de pardalet en mig la verdor del bosc va aparèixer en passar el pont, el monestir, bocabadat vaig mirar aquella joia de la nostra història.
Antigament la vall del miracle ara la de la murta, però la mistica en la vall la van saber trobar de fa molts segles els éssers humans, primer al segle IV els monjos servantants i després els jerònims mil anys més tart.
 Els mojos vivien en aquella vall i tenien al monestir i voltants  totes les dependències per la seua autosuficiència. Desgraciadament queda una part del que va ser, els anys també li han passat factura i  en perdre   la coberta tot es va anar esmicolant més ràpidament. Tot i això encara es poden veure i entendre algunes parts del monestir.
 De la part mes alta vam veure millor el claustre, encara es veien algunes
rajoles i restes del claustre i les columnes.
Vista de la torre del monestir de la Murta
 El que millor conservat està és la torre de defensa. Segons ens va explicar Isra que va treballar en la seua restauració, quan ells hi van treballar era perillós i dintre estava molt malament, per això la torre de defensa és el que millor està després de la restauració. Per altra banda el que ens contà és que era una torre sense porta, així  entraven per una escala mòbil, d'aquesta manera si hi havia incursions pujaven i es tancaven a la torre.
Segons conta Isra el que és espectacular és que sota del monestir
hi ha passadissos subterranis que estan intactes i deixa veure tot el que era el monestir per sota.
Restes del claustre del monestir.
 Aquesta vegada  el monestir estava tot tancat i no vam poder accedir a  les dependències interiors. Peró ens vam poder fer una idea de la vida en el monestir.
Part alta de la torre de defensa
Vista general del monestir
Torre de defensa
Porta d'entrada del monestir
Torre defensiva


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada