Pàgines

dilluns, 27 d’octubre del 2014

Casa del Prat.Campredó. Baix Ebre

Casa del Prat. Campredó.Baix Ebre.

 Segons Joan Fuguet Sans, la documentació templera i hospitalera indueix a pensar que la llotja       ( coneguda pels campredonencs com la torre del Caragol) és  la casa que fou seu de la sotscomanda templera de Prat. El qualificatiu de llotja que se li ha donat molts cops i que té connotacions marineres no es pot justificar ni en la tipologia  de l'edifici ni en el seu àmbit i context històric.( Extret del llibre  Campredó Origens i actualitat. 3. Els templers i la cristianització.pag 171).

 La torre és anomenada  també la Llotja per la gent de Campredó. Després de la descoberta de  la  seua importància com a sotscomanda  templera (segle XI)  els entesos veuen més adecuat el nom de Casa  del Prat. Segons sembla dintre hi ha una escala de caragol  tallada en pedra impressionant, per això  durant molt de temps va ser coneguda com la torre del Caragol.


 Pel que fa a l'estructura de la torre, de les quatre parets que la composen  la part de la façana era la més malmesa, i ha estat totalment recostruïda. Podeu notar la diferència de color  a la fotografia entre la part nova i la vella.
 Pel que fa a la caminada  està en un turonet  a l'anomenat Prat de Quint. La vaig trobar fent el recorregut del Camí  de Campredó a l'Aldea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada