Pàgines

dijous, 11 de febrer del 2016

Museu de la Valltorta. Tírig. L'Alt Maestrat

Museu de la Valltorta. Tírig. L'Alt Maestrat.
 Moltes vegades hem fet la visita al museu de la Valltorta . Al principi, cap al 2007 fent el recorregut d'El Camí de l'etapa d'Albocàsser a Tírig i  fent la corresponent parada al museu. Si arribàvem abans de les 12:00 ens apuntàvem a  la visita de la cova de Cavalls, i si era per la vesprada a les 17:00, ens apuntàvem a la visita de la cova  de Civils, les dues que solien visitar.
 Pel que fa al museu  es centra en els descobriments sobre el paleolític i neolític de la zona. Veurem diferents sales amb panells i molt de material recollit. En entrar l'uró, animal que hi havia en aquella època més gran que un bou ens sorprén. Al fons, una reproducció de la cova de Cavalls  ens posa en situació. Les primeres vegades era espectacular quan ens passaven la projecció del video, tancaven el llum i començava a sonar la música i les imatges anàven rodant pels diferents racons de la sala. En la projecció ens explicaven una mica de manera de conte com vivien els darrers caçadors-recolectors de la vall, les seues caceres, les diferents estacions, les baralles amb altres caçadors i el ritual de la mort.
 Però en la darrera visita al museu l'agost del 2015, jo esperava desitjós la projecció i així mostrar a les meues filles  les imatges. Però el mecanisme no funcionava i em vaig haver d'aconformar a veure el video en castellà i sense efectes especials.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada