Pàgines

dijous, 4 de febrer del 2016

El molí d'en Rieres. Les Coves de Vinromà. Antic Maestrat.

 El Molí d'en Rieres. Les Coves de Vinromà.  Antic Maestrat.
 Era el darrer molí que visitava en el meu viatge l'agost del 2015 per les Coves de Vinromà i més concretament pel riu de les Coves,  aquest es trobava dintre del conjunt de cases del mas del Molinet.. Tot i això  per estar indicat a la façana vaig poder identificar la casa que va ser molí, tot  no vaig veure molta cosa més, ja que no vaig entrar-hi.
 Com en els altres molins  farem una referència de l'article  els molins fariners d'aigua a les Coves del llibre  El món rural a les Coves de Vinromà de l'autor Benjamí Barberà i Miralles.

 El molí d'en Rieres.
 És a la dreta del riu de Sant Mateu, integrat en el conjunt de cases que componen el mas del Molinet.
 El casal es conseva en bon estat perquè ha estat habilitat com a vivenda d'estiueig. A la sala de moldre hi continua  plaçat un joc de moles franceses amb tots els elements necessaris per molde en bon estat de conservació. Del joc de moles catalanes resta la sotana, mentre que la volandera forma part del terra de l'estança.
 Si accedim al carcavà sembla que no ha passat el temps, tot està com quan va plegar el molí l'any 1957. Era molí de cup redó de poca alçaria.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada