Pàgines

dimecres, 3 de febrer del 2016

Molí de Miquel Traver. Les Coves de Vinromà. Antic Maestrat.

Molí d'en Miquel Traver. Les Coves de Vinromà. Antic Maestrat.
 En el meu viatge durant l'agost del 2015 a les Coves de Vinromà  la visita als molins fariners del riu de les Coves  va ocupar molta part del meu temps, tot seguint bé per senda, bé per la rambla el curs del riu de les Coves anaven apareixent els molins .  En aquest cas el molí de Miquel Traver tenia l'accés complicat molt emboscat  que em va costar arribar al molí.
 Com en el cas dels altres molins de les Coves farem una petita ressenya del llibre El món rural de les Coves de Vinromà de l'article dedicat als molins Els molins fariners d'aigua de les Coves de Benjamí  Barberà i Miralles.
 "El molí d'en Miquel Traver.
 És a l'esquerra del riu.Casal totalment en ruínes i envaït per la vegetació. Tota la maquinària es troba colgada de runes. Era molí de rampa, però va sofrir una transformació en profunditat, el van fer de cup-són informacions de l'ultim moliner, en Batiste Albella, rebudes dels seus avantpassats.
L'esmentat cup, redó i de reforçaent quadrat, el van repujar, la diferent qualitat de la pedra emprada ens ho fa palès. Va plegar l'any 1921."





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada