Pàgines

dilluns, 1 de febrer del 2016

El Camí d'Alboraia a Burjassot. L'Horta

 El Camí d'Alboraia a Burjassot. L'Horta 
 El 24 de gener vàrem quedar per provar l'itinerari que ens faltava d'Alboraia a Burjassot. Vàrem quedar al Pont del Moro a Alboraia . Pont d'origen àrab que va ser traslladat des de la séquia de Vera fins prop d'Alboraia.
 Primer vàrem recorrer el nucli antic d'Alboraia, vàrem visitar les antigues escoles , l'església i algunes cases  i façanes modernistes luxosament adornades amb la manisa de l'època. Una antiga casa dintre d'Alboraia encara engalanada amb el jardí i velles llimeres plenes de llimes. Vàrem passar per damunt del metro soterrat. Un antic dipòsit d'aigua havia deixat crèixer la ciutat al seu voltant i havia quedat dintre del poble.
 Poc després d'eixir d'Alboraia la fabrica de Lladró ens parlava de la porcellana que tenia origen allà. Més enllà ens apropàvem a l'antic monestir de Sant Miquel, que enlairava les seues torres sobre la plana voltada d'horta. A més una vella alqueria impressionant feia de trona a tanta horta.
 Els colors de l'horta li donaven al paisatge un plaer de formes i tonalitats, cebes i cols lombardes, més enllà el racó de l'Anell, un racó de l'horta privilegiat, que  sembla que no perillava tant en el darrer any. Vàrem deixar per un altre dia la volta pel monestir i el racó de l'Anell.
 Vàrem entrar a Tavernes Blanques poble de l'Horta que destacava pel mercat i la plaça de l'església. A l'entrada una pintada ens parlava del racó de l'Anell.
 En eixir de Tavernes cap a Carpesa tenienm dues opcions , o per  l'horta o vora el Carraixet, aquesta vegada vàrem elegir caminar per vora l'horta tot i que era una carretera asfaltada, però ens seguien acompanyant les verdures  en el paisatge.
 A Carpesa un poblet que depenia de València vàrem veure l'esglesia i alguna casa interessant, vàrem fer cap a  Borbotó. En el paisatge les verdures s'anaven alternant i els diferents conreus, encisams, col xina o tarongers.
 A Borbotó, que era el següent poblet que vàrem passar vàrem arribar a l'església però després vàrem fer cap al camí de Godella, desviant-nos de l'itinerari previst, una mica confús ja que intentava quadrar el mapa amb el paisatge. Finalment vàrem arribar a Godella i vam descansar a l'església, de tornada vàrem refer el camí per buscar el camí que ens portava a Burjassot. Algun moment una mica desconcertant ja que el gps em va jugar una mala  passada , però finalment guiant-nos per la lògica i deixant les màquines a banda ens vàrem situar pel bon camí.
 Després de redreçar el camí i passar per la majestuosa alqueria del Pi i el seu pou, vàrem arribar al partidor de la séquia de Tormos on fa temps havíem  iniciat el camí amb la gent de Burjassot cap a Paterna.
 Aquesta vegada vàrem seguir cap a l'estació de Burjassot que el tren ens va portar a Alboraia fent un canvi de tren. Una experiència més i un record  d'una etapa que tancava el tram de València a Sagunt.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada