Pàgines

dissabte, 11 de maig del 2013

El jaciment de dinosaures Ana. Cinctorres. Els Ports

El jaciment Ana. Cinctorres . Els Ports.

Sota terra hi havia amagat el gran tresor, que havia dormit durant milers d'anys. Allò que fa milers d'anys sols era carn morta i restes d'esquelets, sense més vàlua, el pas del temps ho havia convertit amb el tresor més preuat del món
El que tal vegada una casualitat va fer aflorar una peça d'aquell trencaclosques i aquella troballa va fer posar en marxa  a tot un poble. 
Cinctorres  hi ha un abans i un després de la descoberta dels fòssils de dinosaures, això va posar a la llum els esquelets de diferents espècies de dinosaures.. Així amb el nom d'Ana s'inaugurà aquell jaciment, al costat del mas Roig.
Quin plaer era recórrer el jaciment amb els rètols i les  explicacions de les espècies,  i les imitacions dels ossos en el lloc on es van trobar, això ens fa imaginar com seria la vida d'aquells animals quan l'espècie humana no existia i la vista no s'enterbolia  amb cap paisatge humanitzat. Segons explicaven al museu la mar arribaria a Cinctorres.
La seguretat i el domini que tenim del món no hi era en aquell passat remot i els tiranosaures no haurien tingut pietat de nosaltres.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada