Pàgines

dissabte, 3 de setembre del 2016

M.I.A.U. (Museu inacabat d'art urbà). Fanzara. l'Alt Millars

M.I.A.U. (Museu inacabat d'art urbà). Fanzara. L'Alt Millars
 El dia 20 de març vaig decidir descobrir una miqueta de la comarca de l'Alt Millars,  és una comarca castellanoparlant però històrica del País Valencià.
 El primer poble va ser Fanzara i des de fora pot semblar com un altre de la comarca, però la imaginació dels seus veïns han sabut fer-lo peculiar. Per això tal com vas pels seus carrers vas descobrint  el M.I.A.U. (web oficial)"museo inacabado de arte urbano" com anomenen a la població,  són figures pintades que ocupen les parets dels edificis i  algunes escultures  que fan enbaucar al vianant. Tot el poble és un encant  amb grans imatges, i d'altres més menudes que fan que no et vulgues deixar cap raconet per escorcollar.
 Tot va començar  per la protesta per un abocador que volien posar a prop i va nàixer la proposta  de pintar algunes façanes, a poc a poc  alguns artistes van començar a pintar, amb l'ajuda també de l'ajuntament, a poc a poc es van incorporant noves pintures  i noves façanes van donant forma, escultures, pintures de diferents temàtiques van transformant Fanzara en un poble museu , un referent a nivell mundial de l'art al carrer.
 Parets fa molt de temps mudes que ens fan pensar, que van prenen formes monstruoses o senzilles, escultures, amb el gat com a referent i com a fil conductor del museu.









































  Quan arribes a un raconet  algunes cares et miren, són pedres planes en les quals s'han pintat veïns del poble

















A veure la meu impressió és bona , crec que és una idea original que li dóna un al·licient especial al poble.
 També he trobat a faltar una ruta urbana marcada que  t'oriente i et faça de guia a l'hora  de fer el recorregut pel poble, per això crec que me n'he deixat algunes per veure. M'han captivat en especial algunes especialment grans que ocupaven tota la paret,  i en especial  la de la cara del gat  feta a hexàgons de diferents colors , que de prop no veus res  i de lluny si que veus la cara . Molt agradables les pedres de riu amb la cara de la gent del poble. Tal vegada les més robòtiques o de bibiseció  no és una temàtica que m'atrau tant, tot i que és de valorar la dificultat  que tenen. Tal vegada m'hagues agradat  trobar algunes figures més enfocades al món rural, més relacionat amb un poble de muntanya, que et parlara més de la vida del poble, tradicions o de la quotidianitat dels afers diaris de la gent del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada