Pàgines

dimecres, 18 de maig del 2016

Caminada de senyalització per les Alqueries.

Caminada de senyalització per les Alqueries. La Plana Baixa
 El dissabte 14 de maig vàrem  fer la caminada de senyalització pel terme de les Alqueries. Primer vàrem quedar a la plaça davant l'ajuntament, aquest és una antiga alqueria, ara té les funcions governatives,  mentre esperava als companys vaig fer un passeig per l'església i  la plaça de la Segregació,  que ens recorda quan les Alqueries es va independitzar  de Borriana, em semblava curiós i rebuscat el nom, no seria més fàcil posar-li la plaça de la independència.
Però bé, vàrem iniciar el recorregut per buscar la darrera marca de Betxí, una passejada planera entre horts de tarongeres. Mentre caminàvem vaig tenir una de les alegries més bones, esperades des de feia anys, mentre caminàvem s'ens va creuar un cadell, també anomenat  destapaparaes segons la gent d'alquries, o tallacebes, feia anys que anava darrera d'ells, antigament era una gran plaga a les zones de marjal, ara és molt difícil veure'n cap.
A poc a poc ens anàvem apropant a la muntanyeta de Sant Antoni, com una fita i senyal, els companys em van comentar que l'antre nom més laic  i antic era el puig de Pasqua.
 En tornar vàrem marcar  el recorregut, vàrem passar pels horts de tarongers i algunes fites importants, com la Mina, un palauet prop del poble, el replà i l'església Vella, segons Oscar em contava té un vadall que no saben com s'aguanta. Prop de l'església vella unes parets que els costava d'aguantar-se es el que quedava d'un magatzem de taronja. Encara podíem veure la zona de descàrrega.
 Com s'havia fet tard  no vàrem arribar a la torre de la Regenta que ho deixaríem per un altre dia.
 Tros de pi al jardí de l'ajuntament

Impressionants dibuixos de l'escorça del pi


Caminem cap a l'església Vella

Antic magatzem de taronja

La Mina

Cadell o destapaparaes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada