Pàgines

dijous, 19 de maig del 2016

Caminada de senyalització per Campredó. El Baix Ebre

 Caminada  de senyalització per Campredó. El Baix Ebre.
 El diumenge 15 de maig vàrem quedar amb la gent de Campredó per marcar el Camí pel seu poble.
 Campredó es troba situat entre l'Aldea i Tortosa, tot i que encara és depenent de l'ajuntament de Tortosa per moltes coses.
 Vàrem iniciar la caminada per fer les primeres marques vora l'Aldea i després vàrem fer el Camí per la senda que puja per la serra de les Veles, un camí agradable ple de flors i en  un bon dia que presagiava una bona caminada.

Però en aribar prop de la casa del Prat vàrem tenir un  imprevist, un nuvol d'abelles  ho envaia tot, els crits d'alguns caminants, m'estan picant!, m'estan picant!, vàrem deixar de marcar i vam fugir cames ajudeu-me intentant eixir del núvol, la gent es va dispersar i cadascú corria per on podia, la casa del Prat la vàrem passar corrents,  quina aventura!, en eixir del núvol i veure que ja no hi havia tantes abelles ens vàrem guarir les picades i vam veure que totes les persones estàvem bé i vàrem seguir.
 El proper punt important era la Torre de Campredó,  en alguna altra visita vaig poder veure-la per dintre, és una passada veure els dibuixos dels brigadistes i la seua història.
 Des de davant la torre hi havia una panoràmica exepcional de l'Ebre, els camps d'arròs i el port al davant. Ara ens endinsàvem pel mig d'uns horts de tarongers, era una finca de gent de Borriana, segons em van dir. Vàrem passar pel  costat  d'una gran finca de xinesos on hi havia tot de verdura i espècies tradicionals de la xina, vaig reconèixer la col xinesa. Vàrem passar per un antic molí d'oli.
 Vàrem arribar a Campredó, i en eixir vàrem fer una mica de volta per passar per algunes marjals que tenien la seua importància ecològica, així com per les hortes del poble, en les quals ja es notava el pas de la primavera. Vàrem arribar fins al límit amb Tortosa, seguint una mica  pel costat del Canal esquerre del riu Ebre.  Em van mostrar també les nogueres americanes, de tija negra i fruit allargat i els arbres monumentals que sovintejaven pel terme, un altre element arquitectònic que vàrem veure va ser l'estació de tren.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada