Pàgines

dijous, 7 de gener del 2016

Plaça de braus d'Ondara. Ondara La Marina Alta

Plaça de braus d'Ondara. Ondara. La Marina Alta.
  Vull deixar ací molt clar la diferència entre el conjunt arquitèctònic  d'un edifici,   pel seu valor arquitectònic o històric, i l'ús que se'n pot arribar a fer d'ell. Ací és el moment en aquest cas d'exposar aquesta diferència,  pel que fa a l'edifici  em sembla molt interessant el conjunt arquitectònic  i l'organització dels diferents espais, obertures , entrades i espai interior.
 En el cas d'Ondara és un dels edificis emblemàtics del poble i  el dia que vàrem fer el tast del Camí per Ondara vàrem tenir la sort que estigués oberta per visitar-la per dintre.

 Pel que fa al seu ús, és veritat  que és un espai que dóna per moltes possibilitats, concerts, obres de teatre, etc.  Això si, i ho dic clarament , em sembla una brutalitat i un sadisme sense precedents l'us de l'espai  per practicar  la tortura  i la crueltat cap als animals.  I qualsevol justificació que ens donen, ja siga  econòmica o de conservació de la tradició o de la raça, em sembla que no s'aguanta pel seu pes i és poc assenyada, per justificar  el sadisme, la humiliació i la barbàrie,  impròpies d'una societat civilitzada.
 Entenc que hi ha interesos econòmics i socials inspirats amb l'horror i interessats en mantenir  la crueltat i la mort com quelcom normalitzat dintre la nostra societat. Per així  iniciar  a la gent cap a la insensibilitat del patiment  de l'altre, i l'ensenyament de la pràctica de la crueltat i el dolor, així el que comencen amb els animals ho acaben generalitzant amb les persones.
   Jo tinc l'esperança que aquesta bogeria  sanguinaria i sàdica en un futur proper es veja com moltes de les barbaritats que s'han fet en el passat, com el tràfic d'esclaus o la guillotina, que actualment es veuen coses del passat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada