Pàgines

dijous, 11 de juny del 2015

Ermita de l'Ortisella.Benafigos. Alt Maestrat.

Ermita de l'Ortisella.Benafigos. Alt Maestrat..
 Algunes vegades he passat per l'ermita de l'Ortisella, la primera vegada acompanyat de Jorge de Benafigos, ell em va contar la importància de l'ermita i la seua peculiaritat que era del poble , no de l'església, i que tot el que s'ha fet ha segut amb l'ajuda de la gent del poble, i que a llà es poden fer casaments civils. En conèixer la gent de Benafigos trenca totalment amb el que els diuen:"Benafigos, pocos i mal avenidos", que segons la seua  gent és enveja de la solidaritat que tenen entre ells per ajudar-se.
 Amb caminades del Camí també he estat algunes vegades a l'Ortisella, la darrera vaig estar el darrer divendres d'abril  del 2015, després  de veure a Sant Miquel de  les Torrocelles(Llucena) els pelegrins de les Useres.
 Vaig poder tornar a gaudir de l'encant del paratge, del silenci i de les seues fonts mentre caminava cap al   riu Montlleó, la seua vegetació que li dóna eixa frescoreta. Així com el seu om, impregnat d'antigor, segellat amb vernís per aturar el temps, i recordar el que un dia va ser , com un homenatge a tants i tants oms morts en aquestes decades.
 Ermita de l'Ortisella. Benafios. Alt Maestrat
 L'om sec i l'Ortisella. Benafigos
Om sec vernissat per evitar que es podrisca.
Dintre l'om
 L'ortisella venint de Culla per la Penya Calva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada