Pàgines

dilluns, 8 de juny del 2015

El Parc Ribalta.Castelló de la Plana. La Plana Alta.

Parc Ribalta. Castelló de la Plana. La Plana Alta.
 Com a Cemeteri
El parc Ribalta és un indret molt emblemàtic de Castelló de la Plana. Per una banda quan Castelló va començar a crèixer i el primer cememteri es va fer xicotet a la plaça del mercadet, és va traslladar al parc Ribalta, l'anomenat en aquell moment el garroferal del Mud, que és així com li deien al propietari. Peró més endavant quan Castelló va crèixer encara més el cementeri va ser tornat a tralladar a l'altra banda de riu i la part antiga va ser convertit en parc.
Com a Parc
 Per una altra banda  és molt ric per la varietat d'espècies vegetals  que conté i per una altra per la monumentalitat d'alguns dels seus arbres com els lledoners(celtis australis),  els pins(pinus halepensis) o els plataners.
 He de dir també que fa anys era molt més tupit de vegetació i  n'hi havia el que s'anomenava les maranyetes,  i per la nit era perillós anar-hi ja que hi havia molta delinqüència, ara ha desaparegut tot això i és molt més tranquil.. .
 Dintre del parc n'hi ha alguns punts emblemàtics com la basseta dels Peixets, la Pergola, l'obelisc  i la font del Peliuet, darrera de la Pergola.
zona plantada fa poc  de plataners

Plataners al passeig Ribalta
 
Basseta dels peixets

 
Basseta dels peixets

 Colomer
L'obelisc

 L'Obelisc.
 En la meua visita per Castelló el 17-4-16 amb el lema  Castelló en la República, un dels elements que ens va parlar el guia va ser l'Oblelisc,  és reconstruït al segle XIX , els republicans l'agafen com a símbol propi, el 7,8 i 9 hi ha una batalla entre liberals i Carlistes i la victòria liberal s'agafa com a festes de Castelló, el franquisme elimina tot això i físicament el tomba.

A nivell personal.
 Des de sempre el parc Ribalta ha segut un lloc per passejar, per anar a donar pa als colomets els diumenges amb ma mare i els germanets,o anar a la basseta dels peixets a veure com nadaven els ànecs. Quan havia d'anar a estudiar fora antigament hi havia l'estació de tren i autobusos i era el lloc de partida de la llar familiar.
Com no, també algunes passejades d'estudi de les espècies que allà hi viuen i algunes sessions de fotografia pels seus camins.
Ubicació sobre mapa mapa 1(punts 22,23,26)
Parc Ribalta punt 22
Basseta dels Peixets 23
Font del Peliuet  26

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada