Pàgines

dimarts, 2 de juny del 2015

Barraca valenciana. Alboraia.L'Horta

Barraca valenciana. Alboraia.L'Horta.
Ens vam aturar al panell, amb el vidre mig trencat i la nostra llengua relegada a un segon pla, que ens explicava la història, la construció i els usos  de la barraca.
 Tampoc no m'acabava de situar amb els topònims de les barraques que ens emboltaven, però si que ens féiem una idea de la seua costrucció i utilitat.


  Segons ens conta el panell la barraca del Coix de Navarro és una de les poques que queden, però no m'ha quedat clar si és la de la meua fotografia.
  El panell també ens mostra la distribució dels espais i que tenia forma rectangular i la coberta era a dues aigües molt pronunciades
 En la cambra hi havia uns prestatges com els de la fotografia, fets de fusta i canyes, allí es criaven els cucs de seda, que abastien aquesta important industria dels segles XVII i XVIII.
 Les seues gruixudes parets es feien amb rajoles de fang barrejats amb restes de palla i secades al sol.
 El sostre es cobria amb canyís cosit  a les vigues de fusta, sobre les quals se posava una coberta vegetal de boga o senill. En la barraca del Coix de Navarro la coberta vegetal ha estat substituida per teula plana.
 Les barraques han segut adaptades a les necessitats residencials i econòmiques dels seus habitants, en algunes veurem que hi ha mitat barraca mitat casa.

Es molt trist observar com a quedat el vidre del panell en especial la part redactada en català, que queda en certs llocs practicament ilegible.

Prestatges per la cria de cucs de seda




 
Brutal agressió a la part del panell escrit en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada