dilluns, 9 d’octubre de 2017

Caminada del Grup de Caminants per la Tinença de Benifassa:de Fredes al Bellestar.

Caminada del Grup de Caminants per la Tinença de Benifassà: de Fredes al Bellestar.
 El dissabte 16 de setembre iniciàvem la temporada del Camí en una caminada estrella, estrenàvem el Brancal de la Tinença de Benifassà.

 Aquest brancal del Camí uneix els pobles de la Tinença de Benifassà,  que  s'inicia  a Vallibona , passa per tots els pobles de la Tinença i acaba una altra vegada a Vallibona .
 El dia 16 vàrem fer l'etapa  de Fredes a Bellestar, una etapa que passa per un dels paratges més bonics del País Valencià, el Portell de l'Infern.
 Ens Vàrem trobar al Bellestar per organitzar  els cotxes i tenir cotxes per quan arribem, però de seguida vàrem fer cap a  Fredes on començava la nostra etapa. El ventet era fresquet i vàrem fer el rotgle de presentació a correcuita pel fred. Poc després ens vàrem enfilar per dreceres i camins envoltats de pinars i la vegetació ferestega de la zona, la vegetació semblava que se'ns volia engolir. Passàvem pel costat de la font del Teix. El bosc ens mantenia amagats i no ens deixava veure més enllà dels nostres passos, però quan  vàrem arribar a l'era del mas del Pitxon l'horitzó es va destapar i ens deixava bocavadats per la inmensitat de les muntanyes, seguíem ara devallant fins arribar al Portell de l'Infern, dues pedres gegants feien d'entrada al portell i  de seguida les roques i els corriols escarpats eren protagonistes. Era un lloc meravellós que feia molts anys m'havia fet despertar la curiositat i l'amor pels paisatges del nostre país.
 La font de les Balmes, amb la gran balma i els gamellons recollint l'aigua que anava gotejant de la roca, era la perla de l'etapa, segurament del tram.Un grup de caminants van entrar a la cova de les Balmes, impressionats pel paisatge exuberant de roques i vegetació vàrem seguir  caminant pel barranc de la Tenalla i el barranc de la Sola d'en Brull.
 Erem un grup nombrós de vora 30 persones, vàrem arribar al mas d'Abella vora el pantà d'Ulldecona, allà vàrem  esmorzar i  vàrem esperar a Victor, Maria i Xàvi.De seguida vam fer cap a la pista de la cua del pantà , la blavor de l'aigua del panta trencava la monotonia de la verdor de les muntanyes. Al pantà ens vàrem acomiadar de les persones que es quedaven,  i nosaltres vàrem fer cap al Bellestar, seguíem la cua del pantà i pel riu de la Sénia, vàrem passar pel costat  del centre de recuperació de la fauna on vam poder veure voltors de prop, això si, ens van aconsellar que no ferem fotos per prevenció.
Seguíem per la senda vora la llera del riu, els marges del riu s'havien convertit en cingleres al nostre cap on una llenca de cel blau deixava un espai per la llum del sol, un espai sols entervolit per algun  estol  de voltors buscant alguna presa fàcil. Vàrem deixar el riu i per una senda vàrem arribar al Bellestar.
 Vàrem arribar a la plaça del poble, ens vam trobar el bar tancat, ens vam situar a la plaça  de l'església, vàrem segellar els carnets del tram i vàrem dinar. Després de dinar vàrem anar a recuperar els cotxes i vàrem anar a la Pobla de Benifassà, vàrem fer una visita al poble, la Pobla tenia  un encant amagat, racons on l'art  i la natura  es fusionaven, meravellats una altra vegada per descobrir  racons on la imaginació  i una mica de manya, feien un poble més especial, forja, pintura, escultura, alguna sorpresa a cada cantó,  i en acabar vàrem tornar a casa, cansats però contents.


Eixida de Fredes

 Per camins de terra El Grup de Caminants prop de Fredes

Fem camí per la Tinença

 La vegetació és molt densa
Mirem cap a l'infinit


Un mar de muntanyesomple l'horitzó

 Foto del Grup de Caminants prop del mas del Pitxon

 El Grup de Caminants a  l'era del  mas del Pitxon


 Entrem al portell de l'Infern Les  vistes del portell de l'Infern

 Sota els cingles


 Els corriols vora les balmes


 El grup de Caminants al portell de l'Infern El Grup de Caminants a les balmes del Portell de l'Infern

 La font de les Balmes, amb els gamellons recollint les gotes de l'aigua

 La cova de les balmes del PortellEl Pantà Ulldecona


 El pantà d'Ulldecona a la baixada del mas d'Abella

 Seguint la llera del riu Sénia cap a  Bellestar


 La senda sota els cingles del riu Sénia


 La senda sota els cingles i cap al Bellestar

 El Grup de Caminants sota els cingles, camí de Bellestar
 Entrem al Bellestar
 Cap a la plaça del Bellestar


 Església del Bellestar
Una volta per la Pobla del Bellestar Església de la Pobla del Benifassà Església de la Pobla de Benifassà Ametla estesa, secant-se a la Pobla de Benifassà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada