Pàgines

divendres, 5 de desembre del 2014

La Creu Coberta. Alzira. Ribera Alta.

La Creu Coberta. Alzira. Ribera Alta

Moltes vegades Isra d'Alzira m'havia parlat de la Creu Coberta, del simbolisme per als valencians i per la gent  d'Alzira, i aquell 23-11-14  aprofitant que vàrem fer el Camí de La Pobla-Carcaixent - Alzira  ens vàrem allargar  des d'Alzira a la Creu Coberta.
 Conta la història  que Jaume I va eixir d'Alzira en direcció  cap a Algemesí,  però ja no hi va arribar i es creu que on hi ha la creu és el punt on va morir Jaume I. D'estil neomudejar i restaurada en 1962.
La veritat, la frase que em ve al cap és la de Jaume I, vergonya cavallers vergonya,  i jo pense, vergonya valencians vergonya. Com  és possible?, com som capaços d' un lloc tan simbòlic i emblemàtic  com  és aquest i li posem una autovia de dos carrils a cada banda del monument,  que t'hi jugues la vida per arribar-hi. Impressionant!!
 En resum, crec que és un exemle més  del  poc valor que li donem a la nostra història, a la nostra cultura   i a la nostra identita de valencians, fruit entre d'altres coses de 307 anys de menyspreu, d'educar-nos en la falta d'autoestima, de manipulació de la història i de l'adoctrinament per part dels vencedors cap als vençuts.
 Causa impressió estar  en el punt sota la coberta, el lloc et fa repensar la història, però una mica de por també veient com passen els cotxes a tota velocitat pel teu costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada