Rellotge forn |
El que ens conten els fulletons d'Otos dels rellotges:
Rellotge de fang
Relloge de fang |
Rellotge bicicleta.
Rellotge bicicleta |
Polifem
En el viatge de tornada de Troia, Ulisses i els seus companys desnbarcaren a l'illa dels ciclops anomenada Odissea. Allà hi van trobar una cova amb menjar i beguda i organitzaren una festa. Quan el propietari de la cova, Polifem , els desocobrí, en devorà un parell i tancà la porta de la cova amb una gran pedra. Els sobrevivents idearen una estratègia per a fugir: Ulisses li dóna a tastar el vi a Polífem, els efectes del qual eren desconeguts per a Polifem. Aprofitant-ne l'embriaguesa, Ulisses clava una llança en l'ull del gegant i fugí amb els seus companys, disfressats d'ovella. A partir de llavors, Ulisses fou perseguit per la ira del déu del mar Posidó, enutjat amb ell perquè havia deixat cec al seu fill.
rellotge festina lente |
Melón Solei
Des del mateix nom tot és sorprenent en aquest rellotge de sol. Arthur Heras no es limita a afegir un rellotge als seus motius artístics, ni a decorar un rellotge amb elements del seu imaginari artístic. Quan concep un ganivet, el transforma en gnòmon, quan imagina un meló, el vol esfera del rellotge,
rellotge meló |
I perquè tinga volum , afegeix la singularitat que el rellotge es troba en un pla oblicu gens convencional, cosa que el converteix en un rellotge doble quan la seua propia ombra projectada sobre la paret ens indica l'hora simultàniament amb la del propi rellotge.Tot i que l'autor s'ha estalviat les metàfores , sembla inevitable la reflexió sobre el tall del ganivet secconant eternament les hores
Els textos de les explicacions dels rellotges són de Joan Olivares, Daniel Alfonso, i Rafael Jordà.
Polifem |
El 27-12-14 vaig quedar amb Joan Olivares per per el recorregut Castelló de Rugat a Otos i durant el Camí em va comentar coses de la Vall d'Albaida. Em va comentar que a Ràfol de Selem tenen un jardí botànic amb espècies autòctones.
Pel que fa al nom del poble d'Otos, és iber o preromà i vol dir argelaga. Per altra banda em va comentar que a l'aigua que pel matí s'acumula a les plantes, el que a Castelló li diem aiguatge ací li diuen reixiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada