Pàgines

dimarts, 31 de gener del 2017

La platja del Pinet. Elx.El Baix Vinalopó

La platja del Pinet. Elx. El Baix Vinalopó.
 En la marxa que vaig participar de Crevillent a la platja del Pinet,(12-6-2005) aquesta platja singular  amb casetes de principis de segle XX vora mar tenen la seua història.
 Segons em va explicar Juaqui, "alias el mestre" que em va contar moltes coses sobre Crevillent, l'origen de la marxa, com antigament hi havia la tradició a Crevillent a finals del segle XIX, quan hi havia la indústria del jonc per fer estores i altres objectes(jonc i espart), la gent aprofitava les estores per fer barraques a la platja, amb senill a les barraques els feien habitacions  i així a les vacances de juliol (del 18 al 31)  la gent de Crevillent agafaven els carros i carregaven els xiquets i allò necessari i anaven a passar els 15 dies a la platja del Pinet, muntaven la barraca. Fa anys que ja no es planten barraques  ja que era antiestètic i antihigiènic.
 Darrera de la barraca la gent feia un clot a la duna i arribaven a l'aigua. Aquesta aigua no era tan salada com la de la mar i l'aprofitaven per llavar-se i per escurar. Als 15 dies desmuntaven la barraca i anaven  cap a casa amb el carro
Per proposta de Manuel Penalba  de recuperar aquesta tradició naix la marxa del CEC al Pinet. Primer ho feien de nit com  antigament i  després ho feien de dia i més gent s'apuntava, després van aconseguir que passara pel Fondo.
La plaja del Pinet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada