Pàgines

dimarts, 22 de març del 2016

Monument a l'ordre de Montesa. Atzeneta del Maestrat. El Maestrat històric

Monument a l'Ordre de Montesa. Atzeneta del Maestrat. El Maestrat històric
  Ens trobàvem fent el Camí al Penyagolosa a l'etapa de les Useres a Atzeneta del Maestrat, i en creuar la carretera de les Useres  també creuàvem la ratlla del terme i ens trobàvem a l'antic Maestrat.
 Molt polèmic el debat sobre a quina comarca pertany Atzeneta, depenent amb qui parlem, els més legalistes i que s'amparen a la darrera reorganització de les comarques li diuen Alcalatén.
 La gent de les poblacions afectades(Atzeneta del Maestrat, Benafigos i Vistabella del Maestrat, en general i la que ho defineix amb criteris històrics ens ho diu clar que és del Maestrat.
 El meu creiteri és el segúent, que hi ha el factor  històric, hi ha el factor legal, i hi ha un altre factor, per mi desiciu, que és el dret a decidir d'un polble  la seua identitat col·lectiva i de quina comarca són.
 El factor històric està clar que són del Maestrat i el factor de la reivindicació també especialment en Atzeneta, per tant per mi   el que més valor té és el dret a decidir d'un poble i per tant agafe la frase d'ells que diu.
 Ací no hi ha debat, som del Maestrat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada