dimarts, 24 de febrer de 2015

Paratge de Sant Vicent. Llíria. El Camp de Túria

 Paratge de Sant Vicent. Llíria. El Camp de Túria.
Séquia de Llíria  al paratge de Sant Vicent. 1-2-15

  Vaig descobrir aquesta perla del Camp de Turia durant la caminada del Camí de Llíria a Olocau, per mi n'hi a dintre del conjunt diferents elements importants, tot i que parlaré d'ells dintre d'aquesta mateixa entrada.
 Per una banda la séquia que distribueix l'aigua a  Llíra i la seua horta. Per  una altra banda el conjunt del naixement.
 Séquia de Llíria- 1-2-15
 Conta la llegenda que patia la comarca una sequera molt forta i  Sant Vicent, ( Històric personatge que ens va trair als valencians al compromís de Casp votant a favor de Ferran d'Antequera) va poder fer brollar la font (miracle). Segons conta la part més realista hi havia unes pedres a la serra  prop de Gatova que al canviar
el seu lloc l'aigua va deixar de brollar, i el que es va fer és tornar a canviar les pedres al seu lloc d'origen i així va tornar a brollar l'aigua. El conjunt del naixement tot i ser diferent em va recordar a la font de Quart a la vall de Segó.
 Per altra banda  cal destacar el conjunt d'arbres monumentals  o de gran embergadura del paratge, crec que té la seua rellevància, sobre tot pel que fa als eucaliptus.
 L'altre element és l'ermita de Sant Vicent, per mi  és acollidora i li he trobat molt d'encat a l'entrada porxada.
 Portells de la Séquia de Llíria al paratge de Sant Vicent 1-2-15
 En darrer lloc l'edifici modernista que forma part del conjunt. El conjunt és molt bonic, l'aigua li dóna molta vida i els arbres li donen ombra i verdor, suposo que si alguna vegada no n'hi ha aigua deu canviar moltíssim.
 Al costat del brollador n'hi havia una olivera en època de Sant Vicent i ara n'hi ha una altra més novella.
 El Naixement al paratge de Sant Vicent. 1-2-15

 El Naixement. 1-2-15 Paratge de Sant Vicent

Olivera que recorda l'antiga oliveraen època de Sant Vicent- 1-2-15
 Eucaliptus moumental-1-2-15
 Eucaliptus 1-2-15
 Ermita de Sant Vicent. 1-2-15
 Ermita de Sant Vicent 1-2-15
 Edifici modernista 1-2-15

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada