Pàgines

divendres, 9 de gener del 2015

El Túria. Riba-roja de Túria. El Camp de Túria


El Túria. Riba-roja de Túria. El Camp de Túria.
 El Túria era l'eix  que vetebrava aquella comarca, ell regava les hortes i va fer creixer aquella comarca amb el treball de la gent que hi treballava, també però hi havia fet algunes malifetes , per això tot  no eren alegries. EL 21-12-14  si que ens ompliria el cor fins al pont de ferro.  Aquell matí d'hivern fariem el Camí per aquell tros de Camp de Túria.
Riu Turia prop del pont de Ferro



Estructura de canyís ( A Castelló li diem galera de bajocons)
Baixant cap al riu vàrem passar per alguns horts. Mireia em va comentar que els anomenaven canyissos, quan vaig passar vaig veure el que a Castelló anomenem la galera de bajocons, ara una mica gelats pel fred. És una estructura feta de canyes sobre la quan s'aguanten els bajocons.
 Per altra banda i en relació al riu Túria, Miquel ens parlava dels pobles-Castell, són pobles que fan un mur al riu i li agafen aigua, són pobles-castell Pedralva Benaguasil, Riba-roja, i Vilamarxant.


 En la caminada del nou de maig del 2015 vàrem caminar també vora el riu però a la banda est  fent l'etapa cap a Paterna, tot i això seguirem parlant del riu Turia en aquesta entrada.

 Riu Túria,caminada del 9 de maig del 2015 Riba-roja -Paterna




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada