Pàgines

dijous, 23 d’abril del 2015

El Camí en família: De les Aules a la Farola

El Camí en família: De les Aules a la Farola.

1r dia
 El dia 18 d'abril del 2015, dissabte va ser un dia senyalat per a la meua agenda.  Vaig iniciar l'aventura del Camí amb les xiquetes i Puri, jo estic molt il·lusionat en  que elles hi participen. Vàrem comprar unes llibretes per anar fent dibuixos i escrivint el que ens passa,  Balma és la que millor s'ho ha pres, ja que Aitana amb 3 anys encara no enten moltes coses.
 El primer dia va ser molt simbòlic però va valer la pena, varem anar amb el carro a la Plaça de les Aules,  a la torre de l'Homenatge, l'antiga porta Castelló des del Nord, i on comença l'etapa de Castelló a Borriol, el tram Penyagolosa,   i el gran itinerari de Castelló a Montserrat. Durant aquest primer dia sols faríem la part urbana de Castelló.

 Vàrem arribar al museu etnològic i casa de les Normes de Castelló, hi havia una exposició molt bonica de botafocs amb bestiari i després la part del museu etnològic amb els diferents oficis i  com era la casa antiga, les dependències i els estris. Finalment vàrem veure una sala  amb l'explicació de les Normes de
Castelló, que són? qui les va signar, algunes còpies de les Normes. Molt interessant per a nosaltres i el que suposa pel Camí.
 Després vàrem seguir pel carrer Cavallers amb algunes de les seues cases nobles, (ací Balma es va posar els patins), fins arribar a la plaça de L'herba, Llotja, concatedral, casa abadia, Fadrí, primer cementeri, mercat i ajuntament. Vàrem arribar als quatre cantons on antigament n'hi havia un dels pous d'aigua, vàrem continuar pel carrer Sabaters fins arribar a la zona del modernisme a Castelló, l'edifici de Correus,  i més enllà les cases modernistes i la Farola. Ací acabavem la nostra inaguració del Camí en família.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada