Pàgines

dimecres, 24 de setembre del 2014

L'Albufera.València. L'Horta.

L'Abufera. València. L'Horta.
Amb Vaixell per l'Albufera
 L'Albufera suposa un patrimoni natural i cultural impressionant,  que ha marcat durant segles la vida d'aquestes comarques, molta fauna i flora està lligada al llac. El recorregut per dintre del llac des del Pamar fins al port de Catarroja va ser una experiència única aquest maig passat, amb totes les coses de l'Albufera que ens va contar el guia.
 L'Albufera molt més reduïda del que havia segut en el passat  per l'abocament de terra per aconseguir terres de conreu, especialment d'arròs.
L'Albufera implica a part del patrimoni  natural  una manera de viure,uns trets culturals lligats totalment al llac, una gastronomia com és el cas de l'allipebre, que són les anguiles  de l'Albufera cuinades d'una manera especial, o l'arròs fet de moltes maneres.
 Veure passa els vaixells de vela llatina per la vora de la barcassa i surant per sobre l'aigua calmada ens ompli el cor.
Descobrir el que ens ha quedat d'aquest tresor,deu vegades més gran en els seus inicis, moltes vegades malmés i humil·liat, de vegades amb  perill de desapareixer,  ens encoratja més a protegir-lo, i encara ara poc valorat per les institucions que governen, pel que representa el seu valor natural històric i cultural.
 Per això jo des del meu xicotet racó del bloc vull fer un petit homenatge per una banda a l'Albufera i a totes les persones que l'han preservat de la seua desaparició.


Cassola d'allipebre al port de Catarroja
Vaixell de vela llatina
l'Albufera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada